Concursurile pe Facebook, magnet pentru clienți

Secretul marketing-ului pe social media stă în interactivitate. Atâta timp cât persoanele care-ți urmăresc afacerea interacționează, într-un fel sau altul, cu tine, vei avea succes, pentru că îți vei face produsele sau serviciile cunoscute în mod direct. Cea mai bună metodă de a face publicul să-ți cunoască produsul este să i-l oferi direct, gratuit. Sigur că nu vei putea să livrezi, de exemplu, 5.000 de pizza către fiecare persoană care ți-a dat like la pagină, așa că un concurs este cea mai bună metodă de a obține interacțiuni, share-uri, like-uri și de a oferi, în același timp, produsul tău către câștigători.

Concursurile de pe Facebook pot fi de multe feluri. De departe, cele mai populare sunt cele care le cer participanților să dea like și share la un post. Avantajul este că pagina ta se răspândește, însă, pe de altă parte, nu ai control asupra persoanelor care văd ceea ce ai postat, iar concursurile de acest fel sunt atât de multe, încât publicul s-a plictisit de ele și nu le mai dă atenție. De aceea, pentru a crea un concurs, trebuie să dai dovadă de ceva mai multă creativitate.

Una dintre cele mai de succes idei este să adresezi publicului o întrebare care fie să se lege de produsele tale, fie să se refere la un subiect care știi bine că îți emoționează publicul. Oamenii vor dori mereu să-și împărtășească amintirile sau să vorbească despre muzică, filme și sport. Dacă poți să-ți conectezi, cumva, afacerea de unul dintre aceste subiecte, vei aduna interacțiuni suficiente pentru a-ți spori popularitatea. De asemenea, dacă dorești să acorzi premiile altfel decât prin tragere la sorți, poți face un concurs care să necesite puțină muncă intelectuală din partea paticipanților; un quiz de logică sau de cultură generală ar atrage foarte mulți participanți, iar criteriul de acordare a premiului este meritocratic. Acest lucru face ca produsul tău să pară mai valoros pentru public.

Citește și alte articole

Strategia de brand: ce este și cum o faci

O afacere nu poate avea succes fără o strategie de branding puternică. O identitate de brand consecventă și unitară, de la cultură și valori la comunicare, este esențială pentru însăși supraviețuirea unui brand. Strategia de brand definește cine ești, ce faci și de ce contează ceea ce faci.

Social media: încotro?

Departe de a mai fi simple locuri de adunare virtuale pentru oamenii de pretutindeni, rețelele sociale sunt, astăzi, adevărate bazaruri în care afacerile se întrec în a încerca să-și vândă, fiecare, produsele și serviciile către cât mai mulți clienți.

Publicitatea stradală: expoziție de artă sau târg de știință?

Publicitatea stradală este peste tot și concurența în domeniu este acerbă. O sumedenie de firme, de la micile afaceri de cartier la marile imperii multinaționale, aleg strada ca spațiu de advertising și se întrec în a genera mesaje care să ia ochii publicului.

RO